MSTT

Magyar Sporttudományi Társaság (MSTT) 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. I. emelet 103. Telefon: +36-1 -460-6980 (Magyar Sport Háza); E-mail: bendinora(kukac)hotmail.com

Velenczei Attila – gyászjelentés

Elhunyt dr. Velenczei Attila (1976-2015)

Velenczei_AttilaGyászol a magyar sporttudományos élet, elveszettük dr. Velenczei Attilát a tehetséges fiatal kutatót. Esztergomban született 1976. november 6.-n, középiskolai tanulmányait a Temesvári Pelbárt ferences Gimnáziumban végezte. A Semmelweis Egyetem testnevelési és Sporttudományi karán gyógytestnevelő, majd testnevelő tanári képesítést szerzett. PhD fokozatát „A társadalmi esélyegyenlőtlenség az utánpótlás korú sportolók körében az államilag finanszírozott programokban résztveveők esetében” c. doktori értekezésével szerezte meg.

Széles körben képezte magát és szerzett szakmai végzettséget mint tenisz edző,Geomédia szoftverkezelő, SPSS szoftverkezelő az egyetemi diploma mellett. Munkássága alatt különböző munkaheléyeken szerzett tapasztalatokat illetve alkotott. Már egyetemi évei alatt bekapcsolódott az felsőoktatásban folyó továbbképzésekbe. A TF Nemzetközi Tanulmányi Osztályán szakértőként segítette a külföldi hallgatók képzését. A magyar Atlétikai Szövetség Nemzeti Atlétikai Programjának (NAP) szakmai vezetője volt 2001-2002. között. Részt vett a Magyar Jégkorong Szövetség Metodikai Központjának létrehozásában és működtetésében.

2002-2012 között az NSKI majd a NUPI tudományos mukatársa, főmunkatársa volt kutatói, tudományos munkássága széles körben történt. Szociológiai kutatásai elsősorban az utánpótlás-nevelés témakörében történtek, de meghatározó szerepet játszott a NUPI fejlett informatikai rendszerének felállításában. A minisztériumi adatgyűjtések strakturális tervezésében részt vett (OSAP), a mai NSR rendszer alapjainak létrehozában szerepet vállalt. Legújabb kutatási munkája a sportági auditok tervezése, és értékelési rendszerének kidolgozása volt, sajnos a kosárlabda sportágban elkezdett munkáját már nem tudta befejezni. Tudományos munkája és emberi kvalitásai miatt köztiszteletben álló fiatal sportszakemberré vált, fényes karrier előtt állt. Elismertségében szerepet játszott, hogy tagja volt az Európai Sportszociológiai Társaságnak, az MSTT Sportinformatikai Szakbizottságának társelnöke, A Magyar Szociológiai Társaság Tagja.
2012-től Quatarban szakmai tanácsadóként dolgozott, az oktatási rendszerek optimalizálása, a nemzetközi kapcsolatok koordinálása volt a fő feladata.

Súlyos betegsége miatt tért vissza Magyarországra, ahol még halálát megelőző hónapban is tevékenyen dolgozott. Dr. Velenczei Attila elvesztése nehezen pótolható űrt okoz, emlékét megörizzük.

dr. Szabó Tamás
NSK SDI igazgató

Updated: 2015-05-28 — 17:34
Magyar Sport Háza 1146 Budapest Istvánmezei út 1-3. I. emelet 103. Telefon/Fax: 460-6980, e-mail: mstt@sporttudomany.hu - MSTT © 2014 Frontier Theme