„Jó kormányzás” és sport konferencia összefoglaló

Magyar Sporttudományi Társaság és a Magyar Jogász Egylet  “Jó kormányzás” és sport című közös konferenciájára, a TF Dr. Hepp Ferenc termében (Budapest, XII. Alkotás u. 44.) került megrendezésre  2014. március 13-án

MJE

A gyönyörű tavaszi időjárás ellenére szép számú érdeklődő vett részt a Magyar Sporttudományi Társaság és a Magyar Jogász Egylet Jó kormányzás a sportban konferenciáján.

A program Tóth Miklós elnöki köszöntőjét követően Stumpf István alkotmánybíró A “jó kormányzás” politikatudományi és alkotmányjogi értelmezése című előadásával kezdődött, majd Sárközy Tamás professzor beszélt a jogállami hatékony kormányzásról.

A jogi megközelítés legnagyobb tekintélyeit követő szünet után az előadások a sport kormányzásának közgazdasági és európai uniós tapasztalatait osztották meg a hallgatósággal.

Sterbenz Tamás tanszékvezető elemzésének középpontjában a közösségi döntések álltak, és kiemelte a sporttal foglalkozó politikusok, menedzserek kiválasztásának, illetve ösztönzésnek fontosságát.

Veress Réka az EMMI nemzetközi referense záró előadásban bemutatta a sport jó kormányzásának elveit és az EU által támogatott projektek adta lehetőségekre hívta fel a figyelmet.